De 'Andere' Digitale Revolutie

Digitalisering, óók Thuis

Het Gezondheidssysteem NL brengt verschillende digitale systemen bij elkaar. Daar moet meerwaarde uit komen. Toch gaat het hier over een andere vorm van digitale revolutie. De digitale revolutie speelt zich af aan twee uiteinden van de digitaliseringslijn:

  1. vanuit de zorg- en hulpverlening;
  2. vanuit de bevolking, de Nederlander, als niet-patient, patient of cliënt.

Hier gaat hier om de mate van digitalisering in de thuissituatie. 

Cruciaal voor geïntegreerde zorg- en hulpverlening, Gezond Leven data en informatie, is dat het zowel professioneel goed is geregeld, maar dat ook de systemen bij mensen thuis digi-proof zijn. Noodzakelijk, zodat zij in staat zijn hun eigen data voortkomend uit  leefstijl, zorg- en sociaal in hun eigen systemen goed op orde hebben.

Dit impliceert op elkaar afgestemde verbindingen, met en tussen zorg, sociale domein , GGD / GHOR / Ambulancediensten en Gezond Leven/leefstijl. Zo spreekt men over e-Health, e-Overheid en worden prive steeds meer gezondheids-Apps gebruikt. In de hoek van Gezond Leven/preventie staat een 'e-' predicaat op stapel. 

Immers miljoenen mensen in Nederland dragen en gebruiken activitytrackers. Binnen enkele jaren zal naar verwachting wereldwijd informatie (biotrackers) deel uitmaken van zowel het medisch dossier als privé dossier. Uit wetenschappelijk onderzoek is de meerwaarde van de trackers aangetoond.

De ontwikkeling is stormachtig en vraagt om aandacht voor het thema 'koppeling' met verschillende digitale systemen. Wij vragen aandacht voor deze ontwikkeling.

Daarop vooruitlopend stellen we nu al het volgende voor:

  1. Het Gezondheidssysteem NL onderscheidt fysieke én digitale zorg- en hulpverlening, zowel door aanbieders als -vragers, online data en privé Apps; 
  2. Uiterlijk eind 2025 zijn alle huishoudens 'digi-proof' en geschikt voor e-Healt,      e-Overheid en 'e-Leefstijl;;'
  3.  In het kader van de 'Kennisrevolutie' is de 'digi-Proof' ontwikkeling cruciaal; 
  4. Om de bevolking optimaal en onafhankelijke kennis en informatie te bieden komt er één landelijke onafhankelijke website, waar alle kennis en informatie geconcentreerd is (bijv.: thuisarts.nl, NL Sociaal en &SamenGezond). Nu is het versplintert, lastig vindbaar, niet altijd gebruikers vriendelijk en duur;
  5. De website staat onder auspiciën van de overheid en alle betrokken koepelorganisaties. 

NL De Beste Zorg
Ter Wereld

Contactgegevens
J.H. (Henk) Handlogten
Dasstraat 16
7559 AC Hengelo
Mobiel: +31 6 512 619 41
E-mail: henk@nldebestezorgterwereld.nl

#NLdebestezorgterwereld is onderdeel van HAZ - Copyright 2022 - Privacyverklaring