Gezond Leven

Kennis, technologische en farmacologische Innovaties maken de zorg Effectief en Succesvol. 

Althans voor de patiënt. Die heeft geld over voor een snelle en juiste diagnose om vervolgens met de beste zorg door ervaren 'dokters' te worden behandeld. 
Wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk. Steeds meer artsen en instanties zijn van mening dat de patiënt meer en serieus betrokken moet worden bij het waarom - hoe - wat van de (behandel-) mogelijkheden. Vele artsen zijn zich daar individueel van bewust, al of niet, gebaseerd op de aanpak Positieve Gezondheid van Machteld Huber.  Huber noemt het voorbeeld van een oude vrouw die zij sprak, met staar, een versleten heup en een hartaandoening. „Artsen wilden haar een nieuwe heup geven, een kunsthartklep implanteren en haar ogen opereren. Zelf vond ze alleen dat laatste nodig; als zij gewoon haar krantje kon lezen, en haar kleinkinderen kon zien zou ze heel gelukkig zijn. (https://iph.nl/)

Ook het uit de VS overgekomen 'Participatory Healthcare (zie de video: From God to Guide  https://www.youtube.com/watch?v=LnDWt10Maf8&t=22s. wordt toegepast (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/imj.13.

image

image

#NLdebestezorgterwereld is onderdeel van HAZ  - Copyright 2024 - Privacyverklaring