Leefstijltech, eHealth en mHealthtech

Het is goed te weten wat 'zelfmeten' met je doet. Het maakt je voor het eerst in maat en getal gewaar van een aantal lichaamsfuncties en dagelijkse inspanningen. Bewegen, slapen, stress, en wel zodanig dat je daar je leefstijl en gedrag op kunt baseren. De gegevens kunnen je helpen om fitter te worden, af te gaan vallen of beter te willen slapen of langer te leven. Meten is weten. Soms voor kom je lichte aandoeningen of zelfs ziektes om dat je weerstand is toegenomen. Naast een fitheidsmeter kun  je overwegen je testarsenaal uit te breiden, zoals  lichaamstemperatuur, hartslag, zuurstofverzadiging of over enkele jaren je bloed thuis analyseren. Belangrijk is dat je zelf kunt bepalen hoe gezond jij en je huisgenoten willen leven. 

Xiami MI

Fitheidsmeter: slaapniveau - stappenteller - hartslagmeter - stresstester - ademhalingsoefeningen - etc.

De fitheidsmeter geeft de bezitter ervan tal van inzichten in het aantal gezette stappen, de hartslag, slaapniveaus en de mate van ontspanning / stress. Dit artikel geeft een mooi voorbeeld van wat het bij iemand los maakt...

saturatiemeter

Saturatiemeter en het monitoren van longgeluiden

Vooral bekend geworden tijdens Coronatijd. Het metertje dat op de vinger wordt bevestigd meet de zuurstofverzadiging van het bloed.

Monitoren van longgeluiden

Monitoren van longgeluiden

eMonitoren van longgeluiden

Ook het monitoren op afstand van longgeluiden is in 2022 mogelijk. Voor mensen met COVID-19, die met forse longproblemen hebben te maken, is de RESP Monitor van Strados een uitkomst. 

Bloeddrukmeter

Totdat je last krijgt van het hart wordt er geen bloeddruk gemeten. Vaak na 30 - 40 jaar en na klachten meet de huisarts de bloeddruk. Bij afwijking adviseert de huisarts medicijnen al of niet samen met een leefstijl advies. Sedert vijf jaar bezit ik een eigen bloeddrukmeter en meet elke week de bloeddruk. Het biedt mij inzicht in het verloop van mijn bloeddruk en de grote variaties over de dag(en).

#NLdebestezorgterwereld is onderdeel van HAZ  - Copyright 2024 - Privacyverklaring